Faceți cunoștință cu echipa de profesori Heritage!


Școala Internațională Heritage a fost inaugurată oficial la Chișinău

Prima școală internațională fondată în Moldova, Heritage, și-a lansat oficial activitatea. Ceremonia solemnă de inaugurare a instituției de învățământ a avut loc cu o săptămână înainte de începerea anului școlar 2017-2018. La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării al RM, Monica Babuc, oficiali, membri ai corpului diplomatic, profesorii școlii, fondatorii, părinții și viitorii elevi.

Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării al RM: „Lansarea Școlii Internaționale Heritage este un eveniment remarcabil pentru Republica Moldova, când o instituție de educație se bucură de investiții serioase ale unor oameni care își propun un proiect educațional ambițios. Acest lucru este o demonstrație a faptului că copiii noștri vor fi pregătiți pentru a susține cele mai serioase examene internaționale, deoarece ambiția cea mai mare a școlii Heritage este oferirea a tot ce este mai bun într-un popor, într-o țară. Mă bucur și de aceste ambiții de a dota această școală cu tot ce înseamnă necesarul pentru a da educației din R. Moldova viziune europeană. Felicitări pentru abordarea echilibrată de a lua copii din clasa întâi până într-a șaptea. Îmi dau seama că trebuie să arătați performanță în anii viitori pentru a obține bacalaureatul internațional. Felicitări oamenilor care au investit în această instituție, fiindcă ei au demonstrat că aceste investiții sunt binevenite, necesare și de succes.”

Tradiționala tăiere a panglicii a marcat darea în exploatare a școlii și începutul unei noi ere în sistemul educațional din Moldova. Evenimentul a continuat cu un tur ghidat al școlii, care a inclus prezentarea programului unic de studii, dar și demonstrarea infrastructurii de excepție a instituției de învățământ.

Elevii Școlii Internaționale Heritage vor studia conform unui curriculum mixt – național și internațional, care cuprinde toate recomandările Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM, alături de programele inovative International Primary Curriculum (IPC) și Cambridge International Education (CIE). La absolvirea liceului, elevii vor susține atât examenele de bacalaureat, cât și examenele pentru certificarea internațională Cambridge, obținând o diplomă națională și una internațională.

Bogdanka Adamu, director, Școala Internațională Heritage: „Bine ați venit la lansarea oficială a școlii internaționale Heritage. Acest proiect a fost lansat ani în urmă în inimile și mințile fondatorilor școlii – domnul Sinan Bora și doamna Natalia Cecetova. Însă astăzi suntem martorii adevăratei nașteri a acestei școli, care a fost posibilă datorită eforturilor comune ale multor persoane. Misiunea și viziunea noastră ne-au ghidat în procesul selectării practicilor noastre pedagogice, incorporând metodologii inovaționale: curriculumul primar internațional – sau IPC – care este bazat pe conexiuni interdisciplinare și pe învățare pe tot parcursul vieții, ceea ce contribuie la dezvoltarea excelenței. Ceea ce putem lăsa copiilor noștri ca moștenire este o educație progresivă, care aduce rezultatele dorite. Cred că fiecare dintre dvs. va fi mulțumit când vom vedea că patrimoniul nostru a fost transmis următoarei generații.”

Sandra Jones, reprezentantă a organizației Fieldwork Education, Marea Britanie: „Nu pot reda cât de bucuroasă și onorată sunt să pot reprezenta organizația Fieldwork Education la deschiderea școlii internaționale Heritage. Curriculumul Internațional pentru clasele primare (IPC) a fost elaborat de către organizația noastră pentru școlile care vor să ofere elevilor mai mult decât un program școlar. Vrem să dezvoltăm elevii secolului 21, care să aibă toate abilitățile necesare pentru a face față provocărilor zilei de mâine. Vom dezvolta calitățile personale care îi vor face oameni de succes. Pentru a învăța eficient, copiii trebuie să-și dezvolte un interes sporit pentru învățare. Este un program școlar care recunoaște că cetățenia globală începe de acasă. Școala Internațională Heritage a demonstrat o dedicație extraordinară și o pregătire enormă pentru a implementa acest curriculum. Suntem foarte mândri că ați ales IPC pentru școala Heritage și vă urez succes pentru mulți ani înainte.”

Natalia Cecetova, co-fondator, Școala Internațională Heritage: „Visul meu și al domnului Bora – de a înființa în orașul meu natal o școală internațională, care va oferi copiilor atmosfera unei instituții de învățământ progresiste și moderne – a devenit realitate. În timpul realizării acestui proiect am primit susținere din partea unui număr foarte mare de oameni. Sunt aici pentru a le mulțumi lor. În primul rând îi mulțumesc domnului Sinan Bora pentru că a crezut și crede în viitorul țării noastre, pentru înțelegere și profesionalism. Mulțumesc membrilor familiei mele, care, cu înțelegere și dragoste, acceptau cât eram de ocupată și m-au susținut. Mulțumesc părinților pentru încredere în ceea ce fac. Mulțumesc mult arhitectorilor, echipei Heritage și tuturor celor care au depus efort pentru ca acest proiect să devină realitate. De asemenea, aducem mulțumiri partenerului nostru, banca comercială “Mobiasbancă – Groupe Société Générale” pentru că au crezut în proiectul nostru și ne-au oferit un credit care a acoperit o parte din suma totală a investiției.”

Heritage oferă un ciclu de studii complet, iar pentru primul an de activitate, care începe la 1 septembrie 2017, continuă înscrierea elevilor în clasele I-VII.

Heritage reprezintă o școală internațională, o școală a viitorului, care crește personalități!


Heritage International School Mission

Ideologia noastră:

Ideologia care stă la baza fondării Școlii Internaționale Heritage este că toți copiii au dreptul la educație relevantă, incluzivă și holistică, care va ajuta fiecare copil să-și formeze gândirea critică, inteligența emoțională și auto-exprimarea, astfel, pregătind copilul să facă contribuții importante în viață.

Abordarea noastră:

La Heritage am creat un mediu de învățare sigur, de susținere și stimulativ, unde toți elevii sunt tratați cu grijă și respect. Conducerea noastră recunoaște importanța înțelegerii, susținerii și respectului față de patrimonial cultural al fiecărei familii, și încurajează participarea părinților în procesul educațional al copiilor lor. La Heritage procesul de învățare este adaptat la necesitățile fiecărui copil, cu ajutorul personalului calificat și profesionist, care știe să prioritizeze etapele dezvoltării intelectuale, emoționale, sociale, fizice și morale. Noi ajutăm elevii să capete aptitudini pentru a-și seta obiective realiste, să înfrunte provocările întâlnite și să aspire la standarde înalte de performanță și comportament. Heritage combină standardele educaționale din Moldova cu un curriculum internațional acreditat, care promovează dobândirea calificărilor educaționale prin studierea limbii engleze în combinație cu limba română sau rusă, și care va avea drept rezultat educarea unor personalități cu un larg spectru cultural, competitivi pe arena internațională

Viziunea noastră:

Viziunea Școlii Internaționale Heritage constă în dezvoltarea complexă a copiilor și crearea unor personalități, care vor învăța în continuu, vor fi echilibrați la nivel social și emoțional, și vor avea abilități intelectuale, fizice și morale necesare pentru a fi membri independenți, responsabili și activi ai societății. Astfel de persoane se vor ghida de principiul respectului de sine și al integrității, lucrând împreună și oferind suport unul altuia, pentru a deveni promotori de idei și lideri, și a face contribuții pozitive și durabile lumii în care trăiesc.


Welcome message


Dragi părinți și prieteni ai Școlii Internaționale Heritage din Moldova.

Vă urez bun venit tuturor!

Ați luat o decizie corectă să ne vizitați și să înscrieți copilul Dvs. la Școala Internațională Heritage.
Noi suntem diferiți în mai multe privințe:

 • Școala Internațională Heritage este o școală bilingvă, în care studiile au loc în limba engleză și română sau rusă.
 • Noi oferim o educație vizionară adaptată la necesitățile tuturor elevilor, atât din Moldova, cât și cei străini. Principiul pe care se bazează misiunea noastră este de a oferi copiilor posibilitatea de a deveni personalități echilibrate cu un nivel înalt al integrității.
 • Dorim să oferim generației noastre viitoare de tineri un dar prețios, patrimoniul trecutului nostru istoric comun și cultural, prin care ei își pot internaliza toate experiențele și pot asimila o mentalitate care depășește diviziunea și hotarele.
 • Școala Internațională Heritage pune la dispoziție facilități excelente care pun în evidență copilul. Educatorii experimentați din echipa noastră vin din diferite țări ale lumii. Ei vor oferi suport în învățarea zilnică a limbii engleze și vor dezvolta abilitățile copiilor de asimilare continuă în toate domeniile de dezvoltare – academic, arte, sport și moralitate.
 • Nivelele de studii includ școala primară (clasele 1 – 4), Gimnaziu (Clasele 5 – 9) și Liceu (clasele 10 – 12).
 • Școala Internațională Heritage este prima și unica școală din Moldova care oferă studii conform programului Școlii Internaționale Cambridge (CIE), fapt care va contribui la admiterea ulterioară la instituții terțe renumite din întreaga lume.
 • Totuși, elevii noștri se vor putea califica și susține examenele naționale la sfârșitul clasei a 4-a (nivel elementar), clasei a 9-a (gimnaziu) și, respectiv, clasei a 12-a (liceu).

Școala Internațională ,,Heritage” din Moldova va deschide ușile publicului la 01.09.2017.
În numele întregului colectiv al Școlii Internaționale ,,Heritage” din Moldova, care are onoarea de a fi partenerul Dvs. în creșterea și educarea copiilor din Moldova și din lume, eu vă spun încă o dată: ”Bine ați venit!”.

Cu profund respect,
Bogdanka Adamu
Directorul Școlii Internaționale Heritage din Moldova


Curriculum


Curriculumul Școlii Internaționale Heritage reprezintă abordarea noastră vizionară față de procesul de învățare, pentru a provoca înțelegerea și dezvoltarea caracterului în baza cercetărilor pe creier, demonstrate științific, elaborate de către Fieldwork Education, un grup educațional de frunte, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii https://www.greatlearning.com/ipc/.

În prezent, peste 1800 de școli din 92 de țări din întreaga lume folosesc Curriculumul Primar Internațional (International Primary Curriculum - IPC) elaborat de către Fieldwork Education.

Școala Internațională Heritage a adoptat Curriculumul Primar Internațional pentru școala primară (clasele 1-4) într-o manieră inovativă, prin compilarea acestui curriculum cu cel din Moldova.

Scopul nostru este de a crea un model absolut nou, care va presupune setarea unor rezultate clare și potrivite nivelului de dezvoltare, într-un mediu, în care copilul este în centrul atenției, promovând conexiunile trans-disciplinare și perspectiva globală, dar, în același timp, conformându-ne cerințelor obligatorii înaintate de Ministerul Educației al Republicii Moldova.

Procesul de învățare se desfășoară în limba engleză, cu posibilități duble atât pentru copiii din Moldova, cât și pentru elevii veniți din străinătate. Elevii, limba maternă a cărora este română sau rusă, vor fi pregătiți pentru examenele naționale în clasele 4 și 9, iar în paralel, ei vor fi susținuți, în permanență, în dezvoltarea abilităților de însușire a limbii engleze. Elevii de origine străină vor fi încurajați să învețe limba română.

Divizarea claselor: Primare – Clasele 1-4; Școala medie (Gimnaziu) - Clasele 5-9; Școala superioară (Liceu) - Clasele 10-12. Numărul elevilor în fiecare clasă este de 22.

La Gimnaziu (în clasele 5 - 9) și la Liceu (în clasele 10 - 12) elevii noștri vor fi instruiți în baza programului internațional de educație Cambridge (Cambridge International Education - CIE), organizat în două etape – Școala secundară 1 și Școala secundară 2 – după care, elevii vor susține examenele pentru obținerea Certificatului General Internațional de Studii Secundare (International General Certificate of Secondary Education - IGCSE), solicitat de către universitățile de top și alte instituții terțe din lume. Mai multe detalii pe http://www.cie.org.uk/images/122564-cambridge-recognition-brochure.pdf. Adițional, elevii noștri vor susține examenele de bacalaureat în clasa a 12-a.


Ghidul de admitere


Perioada

 • Orarul admiterii pentru anul academic 2017-2018 începe la 2 mai 2017, la Biroul de Admitere.
 • Biroul de Admitere activa în incinta Școlii Heritage (Bd. Dacia 45/A).
 • Copii vor putea fi admiși pe parcursul întregului an școlar.

Evaluarea nivelului de cunoaștere a limbii engleze

Pentru a face studiile la Heritage, este nevoie de un nivel acceptabil de cunoaștere a limbii engleze. Elevii vor fi evaluați, pentru a stabili nivelul lor de înțelegere și utilizare a limbii, în cazul în care engleza nu este limba lor maternă. Elevii cu un nivel scăzut de cunoaștere a limbii engleze nu vor fi refuzați, ci vor beneficia de suport pentru învățarea limbii. Heritage a adoptat binecunoscutul Model Internațional de Instruire și Evaluare (WIDA) care identifică abilitățile specifice ale elevului în ascultare, citire, scriere și vorbire.

Școala primară

Admiterea în clasa 1

Candidații trebuie să prezinte un raport privind starea psihică, socio-emoțională, cognitivă, nivelul de limbă și comunicare, precum și nivelul de dezvoltare a capacităților și aptitudinilor de învățare la sfârșitul cursului pregătitor de la grădiniță (pentru copiii care frecventează instituțiile educaționale care oferă un curs pregătitor). Nu există niciun test pentru copiii care aplică pentru admitere în această clasă. Ei vor fi programați la un interviu cu Directorul Adjunct sau Directorul școlii.

Admiterea în clasele 2 - 4

Elevii care aplică începând cu anul 2 de studii în sus, trebuie să prezinte rezultatele academice recente.

Gimnaziu / Admiterea în clasele 5 - 7

Elevii care aplică începând cu anul 5 de studii în sus, trebuie să prezinte rezultatele academice recente.

Admiterea provizorie

Imediat ce vor fi primite confirmarea achitării taxei de înregistrare și formularul de admitere completat și semnat, Școala Internațională Heritage va confirma admiterea provizorie a elevului/elevei prin mesaj la adresa electronică (email).

Lista documentelor necesare pentru admitere

 • Copia certificatului de naștere /a buletinului de identitate /a pașaportului copilului;
 • Copia buletinului de identitate a fiecărui părinte;
 • Copia vizei de intrare în țară din pașaportul fiecărui părinte (pentru elevii străini);
 • Fișa medicală (inclusiv fișa de imunizare);
 • Asigurarea medicală (pentru elevii străini);
 • Documente originale din școala/școlile precedente (pentru copiii care aplică pentru admitere în clasele II- VII);
 • Fotografii (3cm x 4cm): 2 fotografii ale copilului și 1 fotografie a fiecărui părinte;

Procesul de admitere va fi finalizat doar după achitarea taxei de studii (în conformitate cu Contractul).

Școala Internațională Heritage își rezervă dreptul de a revizui periodic procedurile de admitere.

Descarcă PDF in 3 limbi


Facts


 • Resumption Date is 1st September, 2017.
 • Academic Calendar as approved by the Ministry of the Republic of Moldova.
 • Admission into Class 1 to Class 7.
  Age requirements for admission like in the schools in the Republic of Moldova.
 • Staff strength comprises of Moldovan and international educators and teachers skilled in whole class management (Primary School), subject learning and English Language Learning Support; a Psychologist and Medical Personnel.
 • Uniforms (school uniform and sport uniform) are to be worn.
 • Meal menus (breakfast and lunch) offered.
 • Bus service offered.

Information in PDF

Ghid Pentru Părinți

Anexa 1

Formular de admitere

Tuition Schedule 2017/2018

Menu example

Foto