Noutăţi

Noutăţi

9 motive pentru a-ţi înscrie copilul la o şcoală internaţională în Moldova  

9 motive pentru a-ţi înscrie copilul la o şcoală internaţională în Moldova  
Ce fel de şcoală îţi doreşti pentru copilul tău: una cu o disciplină strictă şi lecţii rigide sau una în care elevii au libertatea de a alege şi a se exprima, dezvoltându-şi abilităţile? De ce nu alegi o şcoală internaţională, care combină tot ce e mai bun din cele două modele – practicarea unui studiu riguros şi a unei învăţări eficiente, încurajarea creativităţii şi a dezvoltării personalităţii, aplicarea curriculelor internaţionale inovatoare?
Părinţii şi copiii din Moldova au multe motive pentru a alege o şcoală internaţională. Iată 9 dintre ele, pe care le-am descoperit vizitând Şcoala Internaţională Heritage.
  1. Mediu multicultural
Şcolile internaţionale se mândresc cu cu o diversitate de elevi, dar şi profesori, din diferite părţi ale globului. Părinţii care se mută în Moldova aleg şcolile internaţionale pentru a reduce la minimum şocul cultural pentru copiii lor într-o ţară nouă. În ceea ce priveşte familiile din ţară, înscrierea în astfel de şcoli introduce copiii într-un mediu multicultural dinamic, cu predarea disciplinelor într-un context internaţional. Într-un astfel de mediu, copiii învaţă să aprecieze diversitatea culturală, să respecte diferenţele necesare pentru o coexistenţă reuşită, în timp ce îşi valorifică propria moştenire culturală.
  1. Abilităţi în pas cu timpul
Opţiunile pentru carieră se modifică radical astăzi în întreaga lume. O şcoală internaţională se axează pe practici educaţionale inovatoare, bazate pe cercetare. Învăţarea se realizează prin activităţi practice, spre deosebire de alte şcoli în care este apreciată învăţarea pe de rost şi viteza de redare. Copiii exersează gândirea la nivel superior, pentru a aplica şi transfera cunoştinţele în situaţii noi. Şcolile internaţionale oferă elevilor libertatea de a explora şi de a descoperi o lume nouă a creativităţii. Acestea facilitează dezvoltarea unei game de aptitudini în domeniul disciplinei de lucru, al gândirii şi al educaţiei personale, sociale şi de sănătate, care sunt distincte, în comparaţie cu alte instituţii în care repetarea informaţiilor şi performanţele la examene au o importanţă primordială.
  1. Educaţie la standarde internaţionale
Şcolile internaţionale sunt obligate să se conformeze standardelor de calitate externe. Heritage este prima şcoală internaţională fondată în Moldova, dar şi singura şcoală din ţară care a obţinut statutul de „Şcoala Cambridge”. Resursele utilizate pentru predare, numărul de elevi în clasă, calificarea profesorilor etc. pentru şcolile Cambridge sunt standardizate în toate ţările. În cazul persoanelor care se mută în ţară sau pentru părinţii care caută cea mai bună educaţie pentru copiii lor, standardele Cambridge International servesc drept garanţie a calităţii.
Şcolile internaţionale, cum este Heritage, oferă o educaţie de înaltă calitate, care rămâne relevantă chiar dacă elevii se mută în alte ţări. Elevii care beneficiază de o educaţie internaţională şi calificările Cambridge recunoscute la nivel global absolvesc şcoala fiind bine pregătiţi pentru continuarea studiilor şi o carieră la nivel internaţional.
 
  1. Abordare personalizată a fiecărui elev
Şcolile internaţionale oferă educaţie centrată pe copil. Profesorii evaluează ce poate face fiecare copil în parte şi încep de acolo. În asemenea şcoli, numărul de elevi într-o clasă este mai mic, astfel sunt maximizate beneficiile pentru elevi, iar profesorii pot acorda atenţia necesară fiecărui copil din clasă. Deoarece învăţământul personalizat devine o tendinţă, tot mai multe şcoli internaţionale, inclusiv Heritage, au adoptat această abordare.
  1. Studierea limbilor străine – la un alt nivel
Multilingvismul reprezintă o parte esenţială a experienţei elevului într-o şcoală internaţională. În timp ce şcolile locale oferă o experienţă limitată în ce priveşte limbile străine, la Heritage disciplinele şcolare sunt predate în limbile română/rusă şi engleză intensivă. Elevii sunt susţinuţi de Specialiştii în studierea limbii engleze (ELLS), vorbitori nativi, care îi ajută să-şi îmbunătăţească înţelegearea, vorbirea şi scrierea în limba engleză, descoperindu-i subtilităţile. În programul extracurricular există mai multe opţiuni de studiere a limbilor, cum ar fi franceza sau germana. De asemenea, în timp ce îi ajută pe copii să-şi dezvolte abilităţi impecabile de limbă engleză, Heritage a dezvoltat şi un program care oferă instruire în limbile română/rusă elevilor străini care locuiesc în Moldova.
  1. Mai mult decât lecţii – programul extracurricular
Şcolile internaţionale educă personalităţi integre, încurajând învăţarea printr-o gamă mai largă de activităţi extracurriculare, care, de regulă, nu sunt disponibile în alte şcoli. Experienţa educaţională de la Heritage nu se incheie odată cu orele de curs – activităţile suplimentare joacă un rol important în procesul de învăţare. Elevii îşi aleg cluburile şi ocupaţiile din programul extracurricular complex al Şcolii Internaţionale Heritage: limbi străine, clubul voluntarilor, volei, baschet, fotbal şi alte sporturi, teatru, muzică şi formaţie şcolară, dans, interpretare vocală şi cor, Robotică, STEM, şah, gimnastică şi altele. În efortul de a asigura dezvoltarea armonioasă a copiilor, spaţiile Heritage sunt concepute în mod intenţionat pentru a se potrivi cerinţelor de învăţare şi siguranţă a elevilor – de la sala de sport spaţioasă, până la laboratoarele complet echipate şi piscina aproape finalizată.
Mai mult, şcoala sponsorizează evenimente şi concursuri care le permit elevilor să concureze sau să colaboreze în diverse moduri cu elevii din alte şcoli. Un exemplu recent ar fi competiţia internaţională „World Scholar’s Cup”, desfăşurată pentru prima dată în Moldova în martie 2018 şi găzduită de Heritage.
  1. Acces la tehnologii avansate
Astăzi elevii şi profesorii ar trebui să aibă acces la instrumentele secolului 21 în sala de clasă. Heritage valorifică tehnologiile în scopuri educaţionale: profesorii folosesc table interactive şi sisteme de proiecţie, elevii folosesc laptopuri şi tablete în clasă, au acces la laboratoare ştiinţifice bine echipate, laboratoare STEM, laboratoare de Robotică etc. Însă tehnologia nu este doar sub formă de dispozitive folosite pentru învăţare; ea face parte din procesul de învăţare propriu-zis, deoarece fiecare copil are propriul cont de citire, clasele utilizează „online classrooms”, iar testele Cambridge International sunt susţinute la calculator.
 
  1. Diplome care deschid uşile universităţilor din toată lumea
În prezent tinerii nu mai aleg neapărat să studieze în ţările lor, ci caută oportunităţi internaţionale. Elevii cu o educaţie internaţională sunt mai bine pregătiţi pentru a fi admişi în universităţile din alte ţări.
Programul academic bazat pe curriculumul Cambridge International garantează că certificarea/calificările obţinute sunt recunoscute internaţional şi deschid uşile universităţilor din întreaga lume.
 
  1. Educarea responsabilităţii în comunitate
Crearea unei comunităţi puternice este foarte importantă pentru o instituţie de învăţământ care aspiră să devină responsabilă social. La Şcoala Internaţională Heritage, copiii, părinţii şi profesorii fac parte dintr-o entitate care se implică în dezvoltarea comunităţii, voluntariat, protejarea mediului şi participă în proiecte educaţionale inovatoare. Şcoala s-a angajat să acţioneze responsabil, pentru a dezvolta comunitatea Heritage şi a avea un impact pozitiv în societate. Pentru toate aceste activităţi, a fost creat un program dedicat Responsabilităţii Sociale Corporative (CSR) – „Go Heritage”, care se axează pe 4 domenii-cheie: educaţie de calitate, etică, spirit civic şi comunitate. Prin acest program Heritage a devenit singura instituţie de învăţământ din Moldova care desfăşoară o activitate atât de complexă în materie de CSR. Ca parte a viziunii şcolii, „Go Heritage” îşi propune să dezvolte caracteristicile elevilor IPC şi Cambridge International: grija, reflexia, inovaţia, responsabilitatea, respectul şi altele.

VIDEO

Admiterea 2018 la Heritage
Elevii şi viitorii elevi au şansa de a se înscrie în singura şcoală din Moldova care oferă calificări Cambridge, recunoscute pe plan mondial. Şcoala Internaţională Heritage a anunţat disponibilitatea unui număr limitat de locuri pentru anul şcolar 2018-2019.
Informaţiii suplimentare la: http://heritage.md/ro/admission
 
 

Noutăţi similare

Prima şi singura Şcoală Cambridge din Moldova îşi continuă misiunea nobilă – cea de a educa o generaţie de personalităţi integre, fericite şi înzestrate cu abilităţi universale! Pe 3 septembrie, elevii Heritage au păşit din nou pragul îndrăgitei şcoli, nerăbdători să-şi continue călătoria în fascinanta lume a cunoştinţelor. Continuare

Pentru mulţi părinţi, fericirea înseamnă un mediu de dezvoltare sigur şi sănătos pentru copiii lor. Într-un asemenea mediu învaţă şi elevii de la Şcoala Internaţională Heritage, instituţia care pune accent pe dezvoltarea aptitudinilor copiilor, educaţie egală şi odihnă sănătoasă.  În articolul precedent, ţi-am relatat despre oportunităţile unice pe care le oferă Heritage la nivel de educaţie şi studii. De această dată, te invităm să afli cât de incluzivă şi sigură este această şcoală. Continuare

Îţi doreşti pentru copilul tău o şcoală în care să obţină abilităţi în toate domeniile de dezvoltare, să aibă profesori calificaţi din diferite ţări, dar şi şansa de admitere la universităţi de top din întreaga lume? Dacă ai răspuns „da”, să ştii că o asemenea instituţie de învăţământ există în ţara noastră – Şcoala Internaţională Heritage. Continuare

Agerimea, curiozitatea şi abilităţile cultivate la Şcoala Internaţională Heritage au adus elevilor şcolii o medalie de aur şi patru de argint la Runda Globală a World Scholar’s Cup, desfăşurată la Barcelona. Prestigiosul concurs academic internaţional, la care au participat peste 12.000 de elevi din 57 de ţări, le-a oferit elevilor experienţe unice, inspirându-le dorinţa de a învăţa şi de a pune în aplicare cunoştinţele acumulate, pentru a deveni viitori cercetători şi lideri. Continuare

Copilul tău ce face vara asta?    Distracţie + educaţie + prieteni = Şcoala de Vară Heritage! A început înscrierea pentru sesiunile 4 (16 iulie - 27 iulie) şi 5 (30 iulie - 10 august) Continuare

Cum arată o şcoală la care copilul merge cu plăcere? Unde profesorii îi încurajează individualitatea şi îi dezvoltă punctele forte, invitându-l într-o călătorie captivantă în lumea cunoştinţelor? Unde lipsesc „eminenţii” şi „codaşii”, iar talentele fiecărui elev sunt puse în valoare? Unde o diplomă de absolvire înseamnă undă verde spre cele mai prestigioase universităţi din lume? Răspunsul îl găseşti la singura Şcoală Cambridge din Moldova – Şcoala  Internaţională Heritage  –  care şi-a deschis uşile pentru noii discipoli! Admiterea pentru anul de studii 2018-2019 este în toi, iar noul an şcolar promite să aducă elevilor şi mai multe experienţe educaţionale inovative. Continuare

Şcoala şi educaţia sunt asociate cu munca asiduă, testări şi aşteptări academice mari. Chiar dacă cea mai mare prioritate este să ajungi la un succes academic maxim, şcoala nu ţine doar de studiul academic. O abordare holistică asupra educaţiei se concentrează asupra persoanei ca un tot întreg. Inteligenţa şi abilităţile fiecărei persoane sunt mult mai complexe decât punctajul pe care îl ia la testările standardizate. Toate activităţile extraşcolare pentru elevi sunt metode de a îmbunătăţi interacţiunea socială, leadership-ul, odihna sănătoasă, auto-disciplina şi încrederea în sine. Participarea la activităţile extracurriculare ajută elevii să-şi dezvolte abilităţi şi interese importante. De aceea noi îi încurajăm să se implice în cât mai multe activităţi de acest gen. Continuare

Vacanţa de vară este un prilej de bucurie pentru elevi, care vor avea la dispoziţie trei luni de odihnă. Pentru părinţi însă este o mare provocare să ocupe timpul copiilor într-un mod relaxant, dar şi util. Şcoala Internaţională Heritage îi invită pe copii şi adolescenţi să descopere împreună cea mai bună combinaţie de joacă, socializare şi învăţare. Activităţile distractive şi cele cognitive sunt structurate în sesiuni care durează câte 2 săptămâni, cu program variat. În program sunt incluse ateliere multidisciplinare, menite să contribuie la o dezvoltare armonioasă a copilului, să-i îmbunătăţească abilităţile de socializare în grup şi, desigur, să-i asigure o destindere fizică şi psihologică. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage din Chişinău este prima şcoală internaţională fondată în Republica Moldova şi înregistrată la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova. Şcoala Internaţională Heritage este fondată pe baza convingerii că toţi copiii au dreptul la educaţie relevantă, inclusivă şi holistică, care să stimuleze gândirea critică, inteligenţa emoţională şi auto-exprimarea fiecărui copil, pregătindu-l pentru a aduce o contribuţie semnificativă la dezvoltarea lumii în care trăim. Continuare

Copiii de astăzi sunt cei care mâine vor aduce o contribuţie semnificativă la dezvoltarea lumii în care trăim. Este una dintre tezele pe baza cărora a fost fondată Şcoala Internaţională Heritage – singura instituţie de învăţământ din Republica Moldova care implementează o strategie de responsabilitate socială. Conştientizând problemele de mediu şi impactul lor negativ asupra dezvoltării durabile, Heritage a îmbrăţişat încă de la fondare conceptul de „eco-friendly”, având drept obiectiv major să formeze la discipolii săi convingeri trainice cu privire la necesitatea protejării şi conservării resurselor naturale ale planetei. Continuare

În ultima zi a anului şcolar, elevii, părinţii şi profesorii Şcolii Internaţionale Heritage au „vizitat” şi au „gustat” din cultura a 10 ţări de pe diverse continente. Pe 31 mai 2018 la şcoală s-a desfăşurat Ziua Internaţională, organizată de întreaga comunitate Heritage. Participanţii (elevii claselor primare şi gimnaziale, susţinuţi de profesori şi părinţi) au format din timp 10 grupuri, iar fiecare dintre acestea a avut „tema pentru acasă” să reprezinte una dintre ţările: Brazilia, Chile, Egipt, SUA, Mexic, Italia, Marea Britanie, Kenya, Japonia sau Australia. Continuare

Vă doriţi ca subiectul banilor să fie abordat conştient de copilul dumneavoastră, să îşi administreze corect banii de buzunar, să înţeleagă de ce părinţii spun uneori „nu“ atunci când vine vorba de cumpărarea unui nou gadget? Sau poate visaţi să creşteţi un viitor Rockefeller? Şcoala Internaţională Heritage invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani să se înscrie la Şcoala de Vară specializată în educaţia financiară „MoneyKey Camp”, care îi va ajuta să-şi găsească formula lor de succes, să-şi dezvolte abilităţile de interacţiune corectă şi de succes cu banii. Continuare

Cum să-ţi petreci această vară? Cu stil! Şcoala Internaţională Heritage invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani să participle la Şcoală de vară “Become a Fashion Player”! Cursurile sunt destinate tuturor fetelor şi băieţilor interesaţi de industria modei sau visează să meargă pe urmele lui Coco Chanel, Yves Saint Laurent şi Christian Dior. Continuare

E-Twinning is a platform for staff (teachers, head teachers, librarians, etc.), working in a school in Europe or one of the neighbouring countries involved (Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Tunisia, Ukraine, and Jordan), that allows them to develop and collaborate in projects, communicate,share and be part of the most exciting learning community. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage va fi deschisă pentru activităţile de vară la începutul lunii iunie. Copiii din orice şcoală/ţară, cu vârsta de 7-15 ani (şcoala primară şi gimnaziu) sunt invitaţi să se alăture celei mai distractive şi educative şcoli de vară din Chişinău! Continuare

Elevii şi viitorii elevi au şansa de a se înscrie la singura şcoală din Moldova care oferă calificative/certificare Cambridge, recunoscute în întreaga lume. Şcoala Internaţională Heritage anunţă disponibilitatea unui număr limitat de locuri pentru anul de studii 2018-2019 şi informează cu privire la modificarea procedurii de admitere. Continuare

La Şcoala Internaţională Heritage părinţii şi profesorii sunt parte a unei entităţi care se implică în dezvoltarea comunitară, protejează mediul, face voluntariat şi participă în proiecte educaţionale inedite. Instituţia de învăţământ s-a angajat să acţioneze responsabil, astfel încât să dezvolte comunitatea Heritage şi să producă impact pozitiv asupra societăţii. În acest sens, a fost creat un program dedicat de Responsabilitate Socială Corporativă, numit „GO Heritage”. Astfel, Heritage a devenit singura instituţie de învăţământ din Moldova care dezvoltă un proiect atât de complex în domeniul RSC. Continuare

Găzduirea unei competiţii internaţionale, care reuneşte sute de elevi, profesori, juraţi şi voluntari din toată ţara, este o mare provocare. E nevoie de o infrastructură corespunzatoare, aptitudini organizatorice şi competenţe logistice, o echipă internaţională de profesori dedicaţi, care au rolul de coordonatori, precum şi disponibilitatea de a oferi dezinteresat timp şi resurse preţioase. Heritage a avut onoarea să fie selectată de „World Scholar’s Cup” pentru această misiune şi a considerat că toate aceste cerinţe sunt o investiţie în viitorul elevilor din Moldova. Continuare

World Scholar's Cup, prestigiosul concurs academic internaţional, a fost organizat în premieră la Chişinău. 141 de elevi din Moldova au sărbătorit cunoştinţele prin participarea la patru probe, pe durata cărora şi-au etalat inteligenţa, agerimea minţii, creativitatea, şi nu în ultimul rând, au demonstrat că ştiu ce înseamnă spiritul de echipă. Evenimentul a fost găzduit şi sponsorizat de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova. Continuare

Cunoaştem deja numele şcolilor din Moldova care vor concura în runda regională a World Scholar's Cup!  World Scholar's Cup, găzduit şi sponsorizat de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova, va avea loc la Chişinău, în data de 13 martie 2018. Continuare

Încă de la începutul activităţii sale la 1 septembrie 2017, Heritage a aplicat curriculumul Cambridge. Ce se schimbă acum, când Heritage a obţinut statutul de „Şcoală Cambridge”? Continuare

La auzul cuvântului „robot”, ne imaginăm peisaje futuriste cu tehnologii rupte din filmele Science Fiction. „Robotica” pare o ocupaţie extravagantă, dar e mai accesibilă decât credem, iar acum şi elevii Heritage pot intra în această lume fascinantă şi extrem de utilă pentru viitorul lor. Continuare

Şcoala Internaţională Heritage a devenit prima şcoală din Moldova care a primit statutul de „Şcoală Cambridge”, ceea ce oferă noi oportunităţi valoroase copiilor din Moldova interesaţi de un parcurs academic internaţional. Continuare

Şcolile din Moldova sunt invitate să participe la runda regională a competiţiei academice internationale “World Scholar`s Cup”, organizată şi găzduită de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova. Câştigătorii evenimentului regional vor participa la Concursul Global, desfăşurat la Barcelona, ​​Spania. Continuare

În această săptămână, după cum am promis, la Heritage au început activităţile extraşcolare! Toţi elevii îşi aleg, conform preferinţelor, cluburile şi ocupaţiile din amplul program extracurricular al Şcolii Internaţionale Heritage. Continuare

Prima şcoală internaţională fondată în Moldova, Heritage, şi-a lansat oficial activitatea. Ceremonia solemnă de inaugurare a instituţiei de învăţământ a avut loc cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar 2017-2018. La eveniment au participat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM, Monica Babuc, oficiali, membri ai corpului diplomatic, profesorii şcolii, fondatorii, părinţii şi viitorii elevi. Continuare