Noutăţi

Noutăţi

Prima şcoală din Moldova a obţinut statutul de „Şcoală Cambridge”

Prima şcoală din Moldova a obţinut statutul de „Şcoală Cambridge”
Şcoala Internaţională Heritage a devenit prima şcoală din Moldova care a primit statutul de „Şcoală Cambridge”, ceea ce oferă noi oportunităţi valoroase copiilor din Moldova interesaţi de un parcurs academic internaţional.
Acum Heritage nu doar predă în conformitate cu curriculum-ul Cambridge, dar a devenit un centru de evaluare, unde elevii pot susţine testele oficiale pentru a obţine calificările/certificarea Cambridge, care le deschid uşile celor mai bune universităţi din lume – în SUA Marea Britanie, Australia, Canada şi altele.
 
VIDEO

Ce este Cambridge Assessment International Education?
Cambridge Assessment International Education face parte din celebra Universitate Cambridge. Organizaţia nonprofit are o istorie de 150 de ani în domeniul examenelor internaţionale, fiind singura organizaţie de examinare deţinută în întregime de o universitate de renume mondial. Programele sale ajută studenţii să-şi dezvolte abilităţile de gândire şi de învăţare, pregătindu-i să facă faţă cerinţelor zilei de mâine şi să creeze o lume mai bună pentru viitor.
 
Cum a devenit Heritage o Şcoală Cambridge?
Cambridge Assessment International Education a evaluat Heritage şi a stabilit că îndeplineşte standardele de calitate pentru înregistrare, conform următoarelor cinci domenii-cheie:
• misiuni şi valori educaţionale;
• management educaţional şi liderism;
• abordarea predării şi învăţării;
• modul în care mediul fizic susţine predarea şi învăţarea şi îndeplineşte cerinţele pentru susţinerea în siguranţă a examenelor;
• cerinţe legale.
 
Beneficii pentru elevii Heritage de a studia într-o şcoală cu titlu Cambridge:
 
1. Şcoala Internaţională Heritage din Moldova a devenit parte a reţelei globale de peste 10.000 de şcoli din peste 160 de ţări din întreaga lume care oferă calificări Cambridge.
2. Şcolile înregistrate au acces la o gamă unică de resurse de predare şi învăţare, oportunităţi de dezvoltare profesională, un curriculum de clasă mondială şi o gamă largă de calificări pentru cursanţi.
3. Programele Cambridge sunt flexibile şi sprijină şcolile în elaborarea unui curriculum care să se potrivească contextului, culturii locale şi să se adapteze nevoilor studenţilor.
4. Elevii învaţă în limba engleză şi evaluarea este accesibilă vorbitorilor de limbă engleză ca limbă străină, în diferite discipline. Testările se desfăşoară la încheierea şcolii primare, la absolvirea gimnaziului şi la absolvirea liceului.
5. Heritage pregăteşte copiii pentru viitor prin dezvoltarea calităţilor elevului Cambridge – încrezător, responsabil, reflexiv, inovator şi implicat.
6. Curriculum-ul Cambridge oferă o gamă foarte vastă de discipline (peste 70 la Certificatul General Internaţional de Învăţământ Secundar - IGCSE şi peste 50 la niveul Advanced sau A Level) şi permite fiecărui elev să le aleagă pe cele preferate şi la care are rezultate mai bune.
7. Calificările Cambridge sunt recunoscute de universităţi din întreaga lume, drept calificări care pregătesc elevii şi le dezvoltă abilităţile de care au nevoie pentru a reuşi atât la universitate, cât şi în afara ei.
8. Cambridge colaborează cu universităţi de top pentru a revizui şi a actualiza în mod constant calificările sale – primind sfaturile experţilor, se asigură că curriculum-ul continuă să dezvolte competenţele necesare universităţilor.
9. Cambridge înseamnă dezvoltare profesională de primă clasă pentru profesori – peste 1000 de instruiri pe an oferă miilor de profesori din întreaga lume abilităţile şi cunoştinţele de care au nevoie pentru a-şi ajuta studenţii să reuşească.
10. Şcolile Cambridge aparţin unei comunităţi educaţionale globale, care conectează profesorii din întreaga lume, pentru a împărtăşi opinii, informaţii, resurse şi experienţe.

  ​​​​​​​
 

Noutăţi similare

World Scholar's Cup, prestigiosul concurs academic internaţional, a fost organizat în premieră la Chişinău. 141 de elevi din Moldova au sărbătorit cunoştinţele prin participarea la patru probe, pe durata cărora şi-au etalat inteligenţa, agerimea minţii, creativitatea, şi nu în ultimul rând, au demonstrat că ştiu ce înseamnă spiritul de echipă. Evenimentul a fost găzduit şi sponsorizat de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova. Continuare

Cunoaştem deja numele şcolilor din Moldova care vor concura în runda regională a World Scholar's Cup!  World Scholar's Cup, găzduit şi sponsorizat de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova, va avea loc la Chişinău, în data de 13 martie 2018. Continuare

Încă de la începutul activităţii sale la 1 septembrie 2017, Heritage a aplicat curriculumul Cambridge. Ce se schimbă acum, când Heritage a obţinut statutul de „Şcoală Cambridge”? Continuare

La auzul cuvântului „robot”, ne imaginăm peisaje futuriste cu tehnologii rupte din filmele Science Fiction. „Robotica” pare o ocupaţie extravagantă, dar e mai accesibilă decât credem, iar acum şi elevii Heritage pot intra în această lume fascinantă şi extrem de utilă pentru viitorul lor. Continuare

Şcolile din Moldova sunt invitate să participe la runda regională a competiţiei academice internationale “World Scholar`s Cup”, organizată şi găzduită de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova. Câştigătorii evenimentului regional vor participa la Concursul Global, desfăşurat la Barcelona, ​​Spania. Continuare

În această săptămână, după cum am promis, la Heritage au început activităţile extraşcolare! Toţi elevii îşi aleg, conform preferinţelor, cluburile şi ocupaţiile din amplul program extracurricular al Şcolii Internaţionale Heritage. Continuare

Prima şcoală internaţională fondată în Moldova, Heritage, şi-a lansat oficial activitatea. Ceremonia solemnă de inaugurare a instituţiei de învăţământ a avut loc cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar 2017-2018. La eveniment au participat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM, Monica Babuc, oficiali, membri ai corpului diplomatic, profesorii şcolii, fondatorii, părinţii şi viitorii elevi. Continuare