Noutăţi

Noutăţi

Şcoala Internaţională Heritage a fost inaugurată oficial

Şcoala Internaţională Heritage a fost inaugurată oficial

Prima şcoală internaţională fondată în Moldova, Heritage, şi-a lansat oficial activitatea. Ceremonia solemnă de inaugurare a instituţiei de învăţământ a avut loc cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar 2017-2018. La eveniment au participat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM, Monica Babuc, oficiali, membri ai corpului diplomatic, profesorii şcolii, fondatorii, părinţii şi viitorii elevi.

Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM: „Lansarea Şcolii Internaţionale Heritage este un eveniment remarcabil pentru Republica Moldova, când o instituţie de educaţie se bucură de investiţii serioase ale unor oameni care îşi propun un proiect educaţional ambiţios. Acest lucru este o demonstraţie a faptului că copiii noştri vor fi pregătiţi pentru a susţine cele mai serioase examene internaţionale, deoarece ambiţia cea mai mare a şcolii Heritage este oferirea a tot ce este mai bun într-un popor, într-o ţară. Mă bucur şi de aceste ambiţii de a dota această şcoală cu tot ce înseamnă necesarul pentru a da educaţiei din R. Moldova viziune europeană. Felicitări pentru abordarea echilibrată de a lua copii din clasa întâi până într-a şaptea. Îmi dau seama că trebuie să arătaţi performanţă în anii viitori pentru a obţine bacalaureatul internaţional. Felicitări oamenilor care au investit în această instituţie, fiindcă ei au demonstrat că aceste investiţii sunt binevenite, necesare şi de succes.”

Tradiţionala tăiere a panglicii a marcat darea în exploatare a şcolii şi începutul unei noi ere în sistemul educaţional din Moldova. Evenimentul a continuat cu un tur ghidat al şcolii, care a inclus prezentarea programului unic de studii, dar şi demonstrarea infrastructurii de excepţie a instituţiei de învăţământ.

Elevii Şcolii Internaţionale Heritage vor studia conform unui curriculum mixt – naţional şi internaţional, care cuprinde toate recomandările Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM, alături de programele inovative International Primary Curriculum (IPC) şi Cambridge International Education (CIE). La absolvirea liceului, elevii vor susţine atât examenele de bacalaureat, cât şi examenele pentru certificarea internaţională Cambridge, obţinând o diplomă naţională şi una internaţională.

Bogdanka Adamu, director, Şcoala Internaţională Heritage: „Bine aţi venit la lansarea oficială a şcolii internaţionale Heritage. Acest proiect a fost lansat ani în urmă în inimile şi minţile fondatorilor şcolii – domnul Sinan Bora şi doamna Natalia Cecetova. Însă astăzi suntem martorii adevăratei naşteri a acestei şcoli, care a fost posibilă datorită eforturilor comune ale multor persoane. Misiunea şi viziunea noastră ne-au ghidat în procesul selectării practicilor noastre pedagogice, incorporând metodologii inovaţionale: curriculumul primar internaţional – sau IPC – care este bazat pe conexiuni interdisciplinare şi pe învăţare pe tot parcursul vieţii, ceea ce contribuie la dezvoltarea excelenţei. Ceea ce putem lăsa copiilor noştri ca moştenire este o educaţie progresivă, care aduce rezultatele dorite. Cred că fiecare dintre dvs. va fi mulţumit când vom vedea că patrimoniul nostru a fost transmis următoarei generaţii.”

Sandra Jones, reprezentantă a organizaţiei Fieldwork Education, Marea Britanie: „Nu pot reda cât de bucuroasă şi onorată sunt să pot reprezenta organizaţia Fieldwork Education la deschiderea şcolii internaţionale Heritage. Curriculumul Internaţional pentru clasele primare (IPC) a fost elaborat de către organizaţia noastră pentru şcolile care vor să ofere elevilor mai mult decât un program şcolar. Vrem să dezvoltăm elevii secolului 21, care să aibă toate abilităţile necesare pentru a face faţă provocărilor zilei de mâine. Vom dezvolta calităţile personale care îi vor face oameni de succes. Pentru a învăţa eficient, copiii trebuie să-şi dezvolte un interes sporit pentru învăţare. Este un program şcolar care recunoaşte că cetăţenia globală începe de acasă. Şcoala Internaţională Heritage a demonstrat o dedicaţie extraordinară şi o pregătire enormă pentru a implementa acest curriculum. Suntem foarte mândri că aţi ales IPC pentru şcoala Heritage şi vă urez succes pentru mulţi ani înainte.”

Natalia Cecetova, co-fondator, Şcoala Internaţională Heritage: „Visul meu şi al domnului Bora – de a înfiinţa în oraşul meu natal o şcoală internaţională, care va oferi copiilor atmosfera unei instituţii de învăţământ progresiste şi moderne – a devenit realitate. În timpul realizării acestui proiect am primit susţinere din partea unui număr foarte mare de oameni. Sunt aici pentru a le mulţumi lor. În primul rând îi mulţumesc domnului Sinan Bora pentru că a crezut şi crede în viitorul ţării noastre, pentru înţelegere şi profesionalism. Mulţumesc membrilor familiei mele, care, cu înţelegere şi dragoste, acceptau cât eram de ocupată şi m-au susţinut. Mulţumesc părinţilor pentru încredere în ceea ce fac. Mulţumesc mult arhitectorilor, echipei Heritage şi tuturor celor care au depus efort pentru ca acest proiect să devină realitate. De asemenea, aducem mulţumiri partenerului nostru, banca comercială “Mobiasbancă – Groupe Société Générale” pentru că au crezut în proiectul nostru şi ne-au oferit un credit care a acoperit o parte din suma totală a investiţiei.”

Heritage oferă un ciclu de studii complet, iar pentru primul an de activitate, care începe la 1 septembrie 2017, continuă înscrierea elevilor în clasele I-VII.

Heritage reprezintă o şcoală internaţională, o şcoală a viitorului, care creşte personalităţi!

Noutăţi similare

Международная школа Heritage стала первой молдавской школой, получившей статус «Кембриджской международной школы», что открывает новые возможности для молдавских детей, интересующихся международной академической карьерой. Continuare

Şcolile din Moldova sunt invitate să participe la runda regională a competiţiei academice internationale “World Scholar`s Cup”, organizată şi găzduită de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova. Câştigătorii evenimentului regional vor participa la Concursul Global, desfăşurat la Barcelona, ​​Spania. Continuare

În această săptămână, după cum am promis, la Heritage au început activităţile extraşcolare! Toţi elevii îşi aleg, conform preferinţelor, cluburile şi ocupaţiile din amplul program extracurricular al Şcolii Internaţionale Heritage. Continuare