Aur şi argint pentru elevii Heritage la World Scholar’s Cup, în Barcelona. Moldova a fost reprezentată în premieră la prestigiosul concurs internaţional

Nicu Crivoi, Bandars Jamous şi Tomas Barcar sunt cei trei elevi Heritage care ne-au reprezentat la World Scholar’s Cup. Pentru a ajunge la Barcelona, ei s-au calificat în urma Rundei Regionale WSC, găzduită în luna martie de Heritage, unde au concurat cu elevi din şcolile Moldovei.

Bogdanka Adamu, director, Şcoala Internaţională Heritage: „Elevii Heritage au intrat într-o competiţie riguroasă de clasă mondială, care le-a testat talentul pentru dezbateri, abilităţile academice şi de gândire. Ne bucurăm că am creat o echipă care a început de la zero şi a crescut în doar câteva luni. Satisfacţia noastră constă nu doar în faptul că am găzduit, dar şi că am pregătit mai multe echipe pentru evenimentul regional organizat la Heritage, reuşind să organizăm o echipă care să reprezinte şcoala şi ţara noastră la Runda Globală de la Barcelona. Reprezentanţii Heritage vor deveni antrenori şi modele pentru următoarea serie de concurenţi, pe care şcoala intenţionează să-i pregătească încă de la începutul următorului an şcolar. Heritage va continua să exploreze evenimente academice care să permită elevilor să-şi aplice abilităţile şi să concureze cu elevi din alte ţări.”

În cadrul celor 4 probe ale concursului global echipa Heritage a demonstrat o pregătire temeinică, spirit de echipă şi abilitatea de a-şi exprima fluent şi argumentat opiniile în limba engleză. Găsind argumente solide pentru a convinge juriul că diplomaţia online este mai eficientă decât cea clasică şi cât de importantă este toleranţa într-o societate modernă, ei au devenit învingători în două dezbateri dintre cele trei organizate. Chiar dacă a fost dificilă, nici proba de cultură generală nu i-a intimidat şi echipa Heritage a obţinut o medalie de argint. La proba de scris colectiv elevii au avut nevoie de multă forţă de convigere şi au reuşit să-şi apere punctele de vedere. Cea mai importantă probă a competiţiei – Scholar’s Bowl – a fost un triumf pentru elevii de la Heritage, care au obţinut trei medalii de argint. Diversitatea şi spiritul competitiv al participanţilor i-au impresionat pe elevii din Moldova, care au avut ocazia, în premieră, să participle la un concurs organizat la acest nivel.

Nicu Crivoi, elev în clasa a 7-a, Şcoala Internaţională Heritage: „Participarea la acest concurs este o ocazie foarte bună de a învăţa despre alte culturi, deoarece cunoşti mulţi oameni interesanţi din alte ţări. În acelaşi timp, este foarte mult de lucru, pentru că trebuie să cauţi informaţii din diferite surse, pentru a te prezenta mai bine decât ceilalţi. Vreau să mulţumesc şcolii mele, Heritage, pentru că îmi oferă oportunitatea de a învăţa într-o şcoală cu adevărat internaţională, sunt recunoscător pentru pregătirea pe care mi-a oferit-o pe parcursul întregului an şi pentru şansa de a mă prezenta la această competiţie.”

WSC nu presupune doar evenimente academice – la Cultural Fair şi Scholar’s Ball participanţii au avut posibilitatea să cunoască tradiţiile, cultura, dar şi distracţiile altor ţări. World Scholar’s Cup a însemnat pentru elevii de la Heritage şi posibilitatea de a-şi lega prietenii internaţionale. Un grup de adolescenţi veniţi din Emiratele Arabe Unite i-a surprins pe elevii de la Chişinău prin cunoştinţele lor despre Moldova şi istoria ţării noastre.

Rose Moran, profesoară de limbă engleză, Şcoala Internaţională Heritage: „I-am însoţit pe elevi la Barcelona, unde, în timp ce elevii susţineau probele, noi, profesorii, jurizam performanţele altor elevi. Echipa Heritage a reprezentat şcoala exact aşa cum ne-am aşteptat – suntem foarte mândri de reuşitele lor. Elevii noştri au fost inspiraţi de cunoştinţele şi standardele academice impresionante ale concurenţilor, iar acum sunt mai motivaţi şi nerăbdători să participe la următoarea ediţie a competiţiei.”

Şcoala Internaţională Heritage a început deja pregătirile pentru găzduirea următoarei ediţii a „World Scholar’s Cup” – un eveniment mai grandios, cu mai mulţi participanţi şi mai distractiv pentru elevi.
Între timp, admiterea la Heritage pentru anul de studii 2018-2019 este în toi, iar noul an şcolar promite să aducă elevilor şi mai multe experienţe educaţionale inovative. La Heritage, singura Şcoală Cambridge din Moldova, educaţia înseamnă metode de predare de ultimă generaţie, educaţie centrată pe copil, performanţă academică, dar şi o mare varietate de activităţi extracurriculare, care garantează dezvoltarea multilaterală a şcolarului şi îl orientează spre alegerea vocaţiei.
Programaţi-vă pentru un tur de prezentare, ca să vă convingeţi de oportunităţile pe care le oferă Şcoala Internaţională Heritage!
Informaţiii despre admitere găsiţi la www.heritage.md/ro/admitere